Nieuws

18 juli 2024: In de maand augustus is de praktijk via telefoon en email wel bereikbaar, maar wegens de vakantieperiode iets minder dan normaal gesproken. U kunt dan uiteraard een bericht achterlaten en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Fijne zomer!

 

24 juni 2024

Psychologenpraktijk Emmakade bestaat 25 jaar!

Op 1 juli vieren we een bijzondere mijlpaal: het 25-jarig jubileum van Psychologenpraktijk Emmakade. Ter ere van dit speciale moment bied ik een yogales aan die in het teken staat van je hartenwens. De les heet De Serie van het Hart.

Mijn eigen hartenwens, een fijne praktijk hebben en mensen helpen door middel van psychologische begeleiding, is zeker in vervulling gegaan. Ik ben dankbaar voor alle mooie momenten en waardevolle contacten die deze 25 jaar hebben gebracht.

Ik wens je heel veel plezier met deze yogales. Geniet ervan en laat me weten wat deze serie voor jou betekent.

 

22 april 2024 YOGA NIEUWS:

Ga snel kijken naar weer een nieuwe yogales!

In deze Yin yogales verken je de klassieke yogahoudingen op een zachtere, meer introspectieve manier. Op deze manier geef je jezelf de ruimte om te vertragen, los te laten en gewoon te zijn – als een kalme oase te midden van de stroom van het leven.

Tijdens “Peace of Mind” leer je hoe je je kunt openstellen voor innerlijke rust te midden van de dagelijkse drukte. Je beweegt je wervelkolom in alle richtingen, zijwaarts, mild achterover buigend en voorover buigend, en cultiveert zo ruimte in zowel je fysieke lichaam alsook in je gedachten – en zo breng je meer rust in je gedachten.

 

15 februari 2024 NIEUWS:

Hoera, Psychologenpraktijk Emmakade heeft aangetoond aan alle normen van het Keurmerk Kortdurende Generalistische GGZ 2024 te voldoen! De psychologenpraktijk blijft het gehele lopende jaar (2024) geregistreerd als Keurmerkdrager.

Bij de ontwikkeling van het Keurmerk Kortdurende Generalistische GGZ 2024 zijn de twee centrale thema’s gehanteerd in de opzet:

 1. de kracht van kortdurend, generalistisch behandelen
 2. het continu reflecteren, leren en verder verbeteren.

 

Het KiBG concludeert dat “de zorgaanbieder een kortdurende generalistische werkwijze heeft. De zorgaanbieder is betrokken, innovatief, transparant, trots en zelfkritisch. Het versterken van de eigen kracht en zelfregie van clienten en het continu verbeteren van zorg staan bij deze aanbieder hoog in het vaandel.”

De praktijk richt zich op het versterken van de eigen kracht en zelfregie van cliënten, en hecht grote waarde aan voortdurende zorgverbetering.

 

1 februari 2024 YOGA NIEUWS:

Hallo allemaal,

De eerste nieuwe yogales van dit jaar staat voor je klaar! De yogales heet Yin Yoga: Rust en Ruimte.

Met het voorjaar alweer in aantocht, leek me dit een mooie moment voor het begin van een nieuwe reeks yogalessen. En zoals jullie van me gewend zijn, met weer een eigen thema.

Het thema van de komende lessen is Yin. Yin is de tegenhanger van een actieve, drukke modus. Yin staat voor tot rust komen, loslaten en even niets hoeven.

Tijdens de komende yogalessen onderzoeken we op een Yin manier de klassieke yogahoudingen. In deze yogales blijven we steeds wat langer in een bepaalde yogahouding. Op deze manier kan het lichaam nog dieper ontspannen. Je ontspant niet alleen je spieren, maar ook diepere lagen zoals het bindweefsel.

Dit is kenmerkend voor de yin stijl in de yoga.

Door iets langer in de houding te zijn, creëer je openheid en ruimte in je lichaam, in je ademhaling en uiteindelijk ook in je gedachten en gevoelens.

Heel veel plezier!

 

 

 

22 december 2023: Psychologenpraktijk Emmakade wenst u gezellige feestdagen toe en een gelukkig Nieuwjaar!

 

11 november 2023 YOGA NIEUWS:

Er staat weer een nieuwe yogales voor je klaar. Het thema van de yogalessen is dit jaar het sterk en soepel maken van je wervelkolom.

De wervelkolom heeft een vloeistof in zich, welke een positief effect kan hebben op je energie en stemming. De nieuwe yogales heeft dan ook als doel, naast het verkrijgen van een soepele rug, het verbeteren en herstellen van je stemming.

In mijn psychologenpraktijk spreek ik vaak mensen die herstellen van periodes waarin de stemming in de mineur terecht was gekomen. Een van deze mensen maakte daarop eens een lied, met daarin de woorden “Let this day be good …”. Het inspireerde me tot het maken van deze yogaserie en verklaart dan ook de titel ervan. De nieuwe yogales heet: This is a good day!

Je hebt misschien gemerkt dat het hart in mijn yogalessen vaak terugkomt. Dit komt natuurlijk omdat het hart zo’n belangrijk orgaan van ons is. Hier zijn alvast wat leuke feitjes:

 • Het hart kan gezien worden als één van de belangrijkste endocriene klieren van ons lichaam en produceert ten minste 5 belangrijke hormonen die hun invloed hebben op de hersenen en het gehele lichaam.
 • De meeste onderzoeken laten zien dat het hart het meest intuïtieve orgaan is en dat het zelfs reageert op informatie over de toekomst.
 • Wanneer men zich concentreert op het hart, begint het hart de hersenen te regelen. Normaal regelen de hersenen het lichaam.

Deze serie met zachte bewegingsvormen, hartopeners en verdiepende ademhalingsoefeningen is voor iedereen die een positieve boost voor de dag kan gebruiken. Veel plezier hiermee …!

Hoe word je abonnee?

Ga naar de yogapagina op deze website en vul het registratieformulier in.  We nemen hierna zo spoedig mogelijk contact met je op. De kosten bedragen € 18,00 per maand en zullen – na toestemming – via automatische incasso door ons worden geïncasseerd.

Bel gerust wanneer je er niet uitkomt of vragen hebt, wij helpen je graag!

 

 

24 augustus 2023 YOGA NIEUWS:

Beste yogi’s,

Ik hoop dat iedereen een fijne zomer heeft gehad en nu nog even nageniet van het mooie weer. Ondertussen heb ik weer een nieuwe les samengesteld, die perfect past bij het thema van dit jaar: de wervelkolom.

Deze les zou je ook heel goed als cool down kunnen gebruiken na je sport of je rondje hardlopen.

De stretches van deze nieuwe yogales helpen bij het verminderen van blessures, een sneller herstel en het vergroten van je flexibiliteit. We strekken de benen (quadriceps, hamstrings en heupbuigspieren), je flanken en uiteraard komt de beweeglijkheid van de gehele wervelkolom aan bod.

In de zorg voor de wervelkolom is het strekken van de been- en heupbuigspieren belangrijk. De wervelkolom wordt ondersteund en gestabiliseerd door verschillende spieren die zich uitstrekken over de rug, heupen en benen. Deze spieren spelen een cruciale rol bij een goede houding, het bewegen van je wervelkolom en het verminderen van de kans op rugklachten.

De heupbuigspieren, zoals de iliopsoas, zijn betrokken bij het buigen van de heupen en het ondersteunen van het bekken. Wanneer deze spieren te strak of verkort zijn, kunnen ze de natuurlijke krommingen van de wervelkolom beïnvloeden en leiden tot een slechte houding en rugpijn. Door regelmatig te strekken en de flexibiliteit van deze spieren te behouden, kan je de spanning verminderen die ze op de wervelkolom uitoefenen.

In deze les komen aan bod:

 • Het beweeglijk maken van je wervelkolom
 • Janu sirsasana: het openen van je bekken en heupgebied
 • Neerwaartse hond, lunges en variaties daarop
 • Staande vooroverbuiging, Indiase hurkzit
 • Zittende vooroverbuiging, zittende draaihouding
 • Korte savasana

 

Hoe word je abonnee?

Als je nieuw bent in de beoefening van yoga en je overweegt om lid te worden, ga dan naar het kopje ‘Online yogalessen’. Je betaalt 18 euro voor een volledige maand (bijvoorbeeld van 10 oktober tot 10 november). Opzeggen gaat heel eenvoudig via het Opzegformulier en dit kan op elk moment.

Bel gerust wanneer je er niet uitkomt of vragen hebt, wij helpen je graag! Hier zie je alvast een kleine voorvertoning:

 

 

17 juli 2023: De komende weken is de praktijk via telefoon en email wel bereikbaar, maar wegens de vakantieperiode iets minder dan normaal gesproken. U kunt dan uiteraard een bericht achterlaten of het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Fijne zomer!

 

30 april 2023 YOGA NIEUWS:

Het thema van de online yogalessen heb ik dit jaar De Wervelkolom genoemd. Met de yogalessen van dit huidige thema krijg je de tools in handen om dit gebied sterk en soepel te maken. Je zult merken dat een ontspannen rug ontspanning geeft in je hele lichaam. Met een soepele rug zit je letterlijk lekkerder in je vel.

Spanningen en vermoeidheid gaan vaak in onze rugspieren zitten. Hoe laat je deze spanningen dan weer los? Met diverse yogahoudingen kun je op een zachte manier je rug weer los masseren.

Je kunt ook met je bewuste aandacht spanningen in de wervelkolom loslaten.

En dat is de nieuwe yogales die ik nu voor je heb klaargezet. Hij heet ‘Diepte ontspanning: Wervelkolom’. Met deze aandachtsoefening kun je tot een diepe rust komen op de momenten waarop jij dit het meeste nodig hebt, en waarbij de focus ligt op het ontspannen van je wervelkolom.

Ik hoop dat het je in alle opzichten goed zal doen. Je mag me altijd een mailtje sturen, ik ben uiteraard altijd benieuwd naar jullie ervaringen en vragen. Een vraag via het contactformulier op de website komt altijd direct bij mij persoonlijk binnen.

 

13 maart 2023 NIEUWS:

Hoera!! Psychologenpraktijk Emmakade heeft deelgenomen aan het visitatietraject van de LVVP en heeft dit met positief resultaat afgesloten.

Machteld Kiestra is lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) en is gevisiteerd in 2023 op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig voor 5 jaar.

 

16 februari 2023 NIEUWS

Psychologenpraktijk Emmakade heeft vandaag het kwaliteitskeurmerk 2023 behaald.

In het Keurmerk 2023 zijn – nog meer dan voorgaande jaren – belangrijke elementen van de kracht van generalistisch kortdurend behandelen verankerd. De 208 gekwalificeerde Keurmerkdragers hebben samen beslissen hoog in het vaandel staan, weten de cliënten te activeren en zijn voorafgaand open over het kortdurende en planbare karakter van de behandeling. Ook zijn ze actief in het doorvoeren van verbeteringen en het opzetten of deelnemen aan een lerend netwerk.

 

1 februari 2023 YOGA NIEUWS:

Aan het begin van dit nieuwe jaar is er ook weer een nieuw thema, zoals jullie dat van mij zijn gewend. Dit jaar is het thema: de wervelkolom.

Er staat vanaf vandaag weer een nieuwe yogales voor je klaar met de titel: Een soepele lage rug. Ik hoop dat je er veel plezier aan hebt. Je mag me altijd een mailtje sturen, ik ben uiteraard altijd benieuwd naar jullie ervaringen en vragen. Een vraag via het contactformulier op de website komt altijd direct bij mij persoonlijk binnen.

Deze nieuwe bewegingsserie is – zoals de titel al verraadt – fijn voor met name je lage rug. Je lage rug heeft het vaak flink te verduren met ons vele zitten. Ook spanning en vermoeidheid kan een sterke wissel trekken op je lage rug. In het gebied van je lage rug zitten ook je nieren. Met name in de winter hebben de nieren het dikwijls wat zwaarder. Hoog tijd om dit gebied dus eens wat te verwennen met wat meer aandacht.

Met deze bewegingsserie krijg je de tools in handen om dit gebied sterk en soepel te maken. Je zult merken dat een ontspannen lage rug, ontspanning geeft in je hele lichaam.

In deze les komen aan bod:

 • Het wiegen van je gehele wervelkolom
 • Het openen van je bekken en heupgebied
 • Het stretchen van de piriformis spier
 • Het beweeglijk maken van je gehele wervelkolom in drie richtingen

 

Hoe word je abonnee?

Als je nieuw bent in de beoefening van yoga en je overweegt om lid te worden, ga dan naar het kopje ‘Online yogalessen’. Je betaalt 18 euro voor een volledige maand (bijvoorbeeld van 10 oktober tot 10 november). Opzeggen gaat heel eenvoudig via het Opzegformulier en dit kan op elk moment.

 

 

Oh Deer Christmas is Here SVG Winter Round Sign Design - Etsy Canada

22 december 2022: Psychologenpraktijk Emmakade wenst u heel fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar!

 

1 december 2022 YOGA NIEUWS:

Dit jaar gingen de online yoga thema’s over de diverse lagen van bewustzijn. De voorgaande maanden belichtte ik al:

 1. Het lichaam
 2. Je ademhaling
 3. Je emoties
 4. Je denken

 

Aan het einde van dit jaar komt het vijfde en laatste bewustzijnsniveau aan bod: Het stiltepunt in jezelf. Het huidige thema kan je helpen om ontspannen te  blijven op de momenten dat jij dit het meest nodig hebt.

Ik heb voor dit thema nieuwe playlist aangemaakt met yogalessen Playlist 9: De 5 niveaus van bewustzijn: Het stiltepunt in jezelf.

En natuurlijk is er ook weer een nieuwe les die goed past bij deze twee thema’s.

Hoe word je abonnee?

Ga naar het kopje ‘Yoga’. Je betaalt 18 euro voor een volledige maand (bijvoorbeeld van 10 oktober tot 10 november). Opzeggen gaat heel eenvoudig via het Opzegformulier en dit kan op elk moment.

Bel gerust 06 – 20 65 70 06 wanneer je er niet uitkomt of vragen hebt, wij helpen je graag!

 

6 september 2022 YOGA NIEUWS:

Ik hoop dat iedereen een fijne zomer heeft gehad. Dank je wel voor al jullie leuke reacties op het thema van 2022, de 5 niveaus van bewustzijn.

In de nieuwe toegevoegde yogales en bijbehorende nieuwe afspeellijst vind je deze keer maar liefst twee hoofdrolspelers: het emotionele bewustzijn en het intellectuele bewustzijn. Je denken en je voelen dus.

Ik wens je dan ook weer veel genoegen toe met de playlist en de nieuwe yogales, en als je vragen hebt of ondersteuning nodig hebt, dan hoor ik het graag!

 

 

21 juli 2022: In de maand augustus is de praktijk via telefoon en email wel bereikbaar, maar wegens de vakantieperiode iets minder dan normaal gesproken. U kunt dan uiteraard een bericht achterlaten en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. Fijne zomer!

 

 

6 juli 2022 YOGA NIEUWS:

Alweer een nieuwe yogales toegevoegd. De nieuwe yogales heet: De Volledige Yoga Ademhaling.

Deze ademhaling ondersteunt je natuurlijke ademhaling. Het verbindt (met behulp van je bewuste aandacht) je buikademhaling, met je middenrif en hoge ademhaling.

Alle drie gebieden zijn belangrijk voor een mooie diepe ademhaling.

Erg versterkend voor je zenuwstelsel en zeer geschikt voor wanneer je een periode hebt waarin je misschien wat angstig bent of veel stress hebt.

Ik wens je dan ook weer veel genoegen toe met de nieuwe yogales, en als je vragen hebt of ondersteuning nodig hebt, dan hoor ik het graag!

Uiteraard heb ik ook weer een nieuwe afspeellijst gemaakt waar je naar hartenlust het thema van je ademhaling verder kunt onderzoeken. Het is alweer de zevende afspeellijst. Je vindt deze onder de knop ‘Playlists’ helemaal bovenaan. Daar zie je Playlist 7: De 5 niveaus van bewustzijn, Ademhaling.

 

 

14 april 2022 YOGA NIEUWS: Er staat weer een nieuwe yogales voor je klaar! De titel ervan is Plezier in Bewegen. Een vloeiende bewegingsserie waarbij ieder deel van je lichaam wordt geactiveerd om fysieke spanningen los te laten en je rug soepeler te maken. Geniet vervolgens van een heerlijke diepe ontspanning om jezelf volledig tot rust te brengen.

Omdat dit zo’n fijn thema is, heb ik er bovendien ook een playlist bij gemaakt.

Veel plezier ermee!

 

 

16 februari 2022 YOGA NIEUWS: Er staat weer een nieuwe yogales online! Hoe zorg je dat je elke dag een half uurtje beweegt? Een van de manieren is om dit meteen ’s ochtends te doen.

Wat deze yogales zo fijn op de ochtend maakt, is dat het een feel good yogaserie is en je dag direct een positieve kleur geeft.

Ik neem je mee in een warming up, diverse energie gevende houdingen, milde achterover buigingen en een cooling down. Een opgeruimde stemming is het resultaat (beloofd 😉 ).

 

15 februari 2022 NIEUWS: Psychologenpraktijk Emmakade heeft vandaag het Keurmerk Basis GGZ 2022 behaald. Je kunt hier de digitale variant van het Psychologenpraktijk Emmakade keurmerk 2022. De praktijk is sinds 2017 drager van het keurmerk.

 

 

1 december 2021 YOGA NIEUWS: Het afgelopen jaar heb ik steeds de yogathema’s rond de seizoenen laten spelen. Zo ook weer voor deze nieuwe winterserie. Elk seizoen heeft haar eigen kenmerken en bepaalde yogahoudingen en bewegingsseries kunnen je helpen het meest positieve hieruit te halen.

Er staat een nieuwe playlist voor je klaar met een aantal yogaseries die je misschien prettig zult vinden in de komende wintermaanden.

De playlist heet Winterserie 2021 De Kracht van Balans.

Het bevat diverse yogalessen, ademhalingsoefeningen en een bijpassende meditatie. Veel plezier hiermee!

 

 

5 november 2021: Van vrijdag 5 november tot en met vrijdag 12 november 2021 is de praktijk alleen via de email bereikbaar. Vanaf maandag 15 november kunt u ons ook weer bellen. 

 

 

18 augustus 2021 SUPERLEUK NIEUWS: Door het KiBG (stichting kwaliteit in de zorg) is wederom een Gouden Randje aan Psychologenpraktijk Emmakade uitgereikt. Deze keer voldeed de praktijk ‘glansrijk’ aan de gestelde normen en behoort de praktijk nu tot de 6% meest gewaardeerde praktijken van Nederland!

 

 

 

19 juli 2021: Van 28 juli tot en met 20 augustus is de praktijk via telefoon en email wel bereikbaar, maar wegens de vakantieperiode iets minder dan normaal gesproken.

 

 

1 juni 2021 YOGA NIEUWS: De zomer staat voor de deur! Er staat dan ook een nieuwe playlist voor je klaar met een aantal yogaseries die je helpen het beste van de zomermaanden te maken: Zomerserie 2021: met als thema deze keer: Uitbundigheid.

Ook is er een nieuwe yogales toegevoegd: Het leren van De Schouderstand en De Ploeg.

 

 

26 maart 2021 NIEUWSEr is weer een nieuwe yogales toegevoegd met de titel: Lekker Slapen.

Deze bewegingsserie is speciaal ontworpen om jou lekker te laten slapen. Na een hectische en drukke dag of wanneer je een jet lag hebt kan deze yogaserie je helpen om heel gemakkelijk in ontspanningsmodus te komen.

Waarom deze yogaserie werkt:

 • helpt bij het in balans brengen van beide hersenhelften, wat je helpt bij het tot rust brengen van je gedachten
 • helpt bij het tot rust brengen van emoties en het vergroten van het gevoel van welbevinden door middel van adem en beweging
 • kalmeert en versterkt het zenuwstelsel door het rekken en strekken van de wervelkolom

 

 

 

16 februari 2021 NIEUWS: Psychologenpraktijk Emmakade heeft op 16 februari jl. het Keurmerk Basis GGZ 2021 behaald.
De praktijk is sinds 2017 drager van het keurmerk.
Dit jaar voldeed de praktijk zelfs ‘glansrijk’ aan de betreffende normen. Daarmee meent de beroepsgroep dat Psychologenpraktijk Emmakade op bepaalde aspecten bijzonder vooruitstrevend en inspirerend is.

Voor meer informatie kun je kijken op https://www.kibg.nl/goede-voorbereiding-leidt-tot-238-gekwalificeerden-keurmerk-2021

 

 

04-01-2021 YOGA NIEUWS: Er zijn weer nieuwe online yogalessen toegevoegd! Doe je ook mee?

 

1-11-2020 COVID NIEUWS: Vanwege het COVID-19 virus zijn de behandelingen momenteel uitsluitend via beeldbellen. Alle clienten krijgen enkele dagen vooraf aan hun sessie een email met daarin een link toegestuurd. Door op de knop te klikken in de email neemt U plaats in de digitale wachtkamer.

Mocht dit voor u vragen oproepen, dan nemen we uiteraard contact op om tot een passende oplossing te komen.

Hoe veilig is beeldbellen?
Beeldbellen met Psychologenpraktijk Emmakade gaat via een door de beroepsgroep hiertoe uitgegeven AVG-proof software programma. Dit programma gaat gegarandeerd via Nederlandse servers en slaat geen data op en voldoet aan de ISO27001, NEN7510 en Europese privacywetgeving. De privacy van alle cliënten en de medische informatie blijft dan ook gewaarborgd.

Wat heeft u nodig voor beeldbellen?

 • een internet verbinding
 • een telefoon met camera en microfoon of
 • een tablet of laptop met webcam en microfoon

Kortom, u hoeft geen ervaren computergebruiker te zijn om te beeldbellen: het is niet meer dan één druk op de knop.

De komende tijd kunt u ons op de gebruikelijke manier bereiken per telefoon, mail of via het contactformulier op de website. Machteld Kiestra en Rinus Buising zullen deels vanuit huis en deels vanuit de praktijk aan de Emmakade blijven werken.

Nieuw: online yoga lessen

Soms wil je lekker yoga volgen, maar heb je simpelweg de tijd niet om steeds weer op vaste tijden naar een studio te gaan of je wilt gewoon lekker thuis je eigen ding doen, zonder dat je gestoord wordt door anderen. Online Yoga is dan de perfecte oplossing!

Direct online yoga proberen

Wij bieden o.a. psychologische hulp bij:

 • Angst
 • Burn-out
 • Depressie
 • Dwang
 • Rouw
 • Scheiding
 • Slaap
 • Sociale angst

Contactgegevens

Leeuwarden


06-2065 7006

mkiestra.ppe@gmail.com

KVK 01155598

Top